Cozonacel la masina de paine

de Sidy in Dulciuri, 8 Mar 2011 | 5861 vizualizari

 

Timpul mentionat ( 3 ore si 20 minute)este cu intreg programul masinii, cu dospitul si cu coptul impreuna...

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte caldut( fiert)
  • 2 lingurite sare(rase)
  • 3 oua(+1 pentru uns)
  • 50 ml ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 750 g zaina
  • un plic drojdie uscata
  • 100 g stafide
  • 250 g rahat
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacel la masina de paine:

Se pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata, mai putin ultimele 3.Peste drojdie mai presaram o lingurita cu zahar .
Programam MP pe programul de framantat si dospit( Dough)si o lasam sa-si faca programul.

Intre timp stafidele le imnuiem in rom si rahatul il taiem feliute. Dupa ce masina si-a terminat programul,scoatem aluatul si il punem pe o fata de masa presarata cu faina. Facem 2 cocuti pe care ii acoperim si ii lasam sa mai dospeasca , la cald, vreo 15 minute. Intindem apoi cu sucitorul, fiecare cocut ca sa formam doua dreptunghiuri pe care presaram bucati de rahat si stafide sau orice fel de umplutura doriti. Rulam cozonaceii , ii punem in forma de copt si acoperiti ii mai lasam sa dospeasca 15-20 minute.

Pornim aragazul sa se incalzeasca, dupa 10 minute ungem cozonaceii cu un ou batut si ii dam la cuptor la 180 grade cam 45-50 minute pina se coc si fac o crusta maro, deasupra. Ii lasam sa se raceasca in tava, apoi ii putem taia feliute..

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacel la masina de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

08.03.2011, 11:15

Excelent!!! La multi ani!

MIUTA 1

09.03.2011, 00:47

Ce bine arata si eu vreau Tare bun,imi place .La multi ani Sidy!

adry88 1

11.06.2011, 16:57

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac impletit cu rahat